Zonnebloemen voor u!

04 september 2015

Op drie van onze terreinen bloeien brede randen langs akkers of weides met zonnebloemen. En u - donateur, buur of gast – mag de zonnebloemen vrij plukken om thuis van te genieten!
Vorig jaar versierden we ook vier van onze gebieden met zonnebloemen, toen voor het 85-jarig jubileum van Stichting Het Geldersch Landschap. De reacties waren hartverwarmend. Daarom in het jaar dat Geldersche Kasteelen 75 jaar bestaat én het Van Gogh-jaar 2015 zonnebloemen voor iedereen die de Gelderse natuur en cultuur een warm hart toedraagt!

Locaties
Arnhemse landgoederen
- Akkerranden op Boschveld en op landgoed Lichtenbeek.
- Op Hoog Erf tegen de Amsterdamseweg aan.
Op landgoed Warnsborn zijn de zonnebloemen niet meer te vinden.

Landgoed Hagen bij Doetinchem
- Vanaf de Tweede Loolaan loopt u in het verlengde van de Groenestraat Hagen in. Langs de lindelaan vindt u de zonnebloemen.
- De tweede plek bereikt u door vanaf de Lindelaan de rode route te volgen. Op 3/4 van de route gaat u rechtsaf langs het ruiterpad. Zie ook dit kaartje voor de plek.

Landgoed Waardenburg en Neerijnen in Neerijnen
Vanaf kasteel Waardenburg rechtdoor lopen, langs de Perenboomgaard aan de rechterkant. Hier loopt u het parkbos in. Op de hoek kunt u het weiland inlopen waar de zonnebloemen staan. Zie ook dit kaartje voor de plek.

Zonnebloemen plukken
Als u tijdens een wandeling of fietstocht van plan bent zonnebloemen te gaan plukken, dan vragen wij u een scherpe snoeischaar mee te nemen. Zo kunt u langer genieten van de bloemen die u plukt voor uzelf en de bloemen die er naast staan blijven ook mooi. Als eenieder genoeg laat staan voor wie na hem of haar komt, 1 bos per huishouden, dan sieren onze zonnebloemen vele huiskamers.

Meer nieuws