Zaterdag 1 november: Natuurwerkdag!

14 oktober 2014

Op meer dan 450 locaties door heel Nederland kunt u zich uitleven met het knotten van wilgen, snoeien van bomen, opschonen van poelen en nog veel meer activiteiten om ons mooie Nederlandse landschap in stand te houden. Jong en oud is welkom! Op veel locaties worden ook weer speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meehelpen. Doe mee en leef je uit! U kunt zich hier aanmelden.

Landschap kan niet zonder vrijwilligers
De werkzaamheden tijdens de Natuurwerkdag zijn voor de natuur belangrijke klussen omdat veel planten en dieren zo weer de ruimte krijgen om te leven. Zorgden vroeger vooral de boeren voor onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen, tegenwoordig is dit vooral het werk van vrijwilligers. Dankzij hen kan iedereen genieten van ons 'typische' Nederlandse landschap.

Stuifzand onderhouden
Geldersch Landschap & Kasteelen is op zoek naar enthousiaste mensen die deze dag de handen uit de mouwen willen steken in stuifzandgebied De Haere in ‘t Harde. Jong en oud mogen de boswachter van 10.00 - 14.00 uur helpen met het verwijderen van ongewenste bomen en struiken op de heide en rond de jeneverbesstruiken. Dit wordt gedaan met de handen, snoeischaren en zaagjes. Voor gereedschap, materialen, koffie/thee en een schaftkeet wordt gezorgd. Denk zelf aan een lunchpakketje, werkhandschoenen, stevige schoenen of laarzen en kleding die vies mag worden.
Hier opgeven om in De Haere aan de slag te gaan.

 

Landschapsbeheer Nederland organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, De12Landschappen en Scouting Nederland en wordt ondersteund door IVN vereniging voor natuur- en milieueducatie, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), ANWB, A Rocha en KNNV vereniging voor veldbiologie. De Natuurwerkdag wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Meer nieuws