Veluwse partners gaan samenwerking aan

19 februari 2018

Met het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst Veluwe-op-1 op 15 februari jl. is er een bestuur dat sturing geeft aan de Veluwse ambities: de VeluweAlliantie. Een samenwerking met als uitgangspunt dat ondernemers, grondeigenaren, overheid en andere partijen op gelijkwaardige manier betrokken zijn.

Vicevoorzitter Mark Sandmann is enthousiast over de bekrachtiging: ,,Wat ons bindt, is de liefde voor de Veluwe, en die gaan we gebruiken voor een krachtige, gezamenlijke aanpak. Niet alleen om toeristisch sterker te worden, maar ook om natuur en landschap te koesteren."

De gezamenlijke ambities van recreatieondernemers, grondeigenaren, terreinbeheerders, provincie Gelderland en 21 Veluwse gemeenten zijn vastgelegd in de VeluweAgenda. De ambitie van alle partijen is om het toeristisch product te verbeteren door goed gebruik te maken van wat er op de Veluwe aanwezig is aan natuur, landschap en erfgoed. En dat alles op een manier zodat ook natuur, landschap en erfgoed er beter van worden.

Veluwse partners
In de VeluweAlliantie zijn naast Geldersch Landschap & Kasteelen de volgende partners met elkaar verbonden: Toeristenbond ANWB, Recreatieondernemers Nederland, IVN, Koninklijke Horeca Nederland, Overleg Dé Veluwse Attracties (met o.a. Thermen Bussloo, Paleis Het Loo, Julianatoren, Kröller-Müller Museum, Burgers' Zoo, Nederlands Openluchtmuseum, Apenheul, De Spelerij-Uitvinderij), het Grondeigenaren Overleg Veluwe (met o.a. Staatsbosbeheer, Gelders Particulier Grondbezit, Natuurmonumenten, het Nationaal Park de Hoge Veluwe, Kroondomein het Loo, Ministerie van Defensie/ Rijksvastgoedbedrijf en Leisurelands).

En vanuit de overheid: de provincie Gelderland en de 21 Veluwse gemeenten Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Brummen, Ede, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nijkerk, Nunspeet, Oldebroek, Renkum, Rheden, Putten, Rozendaal, Scherpenzeel, Voorst en Wageningen.

Meer nieuws