Unieke expositie landschapskunst te zien

12 september 2014

Van zaterdag 20 september t/m donderdag 16 oktober zijn 7 kunstwerken gemaakt op de Waalbandijk op landgoed Waardenburg Neerijnen te zien in cultureel centrum het Stroomhuis Neerijnen. De collectie kunstwerken is onderdeel van het project Vereeuwigd Landschap, een initiatief van Geldersch Landschap & Kasteelen om in de periode 2004-2014 het veranderende landschap door kunstenaars vast te laten leggen.

Centraal in de expositie staat het recent gemaakte fotoproject van Reinjan Mulder ‘Objectief Neerijnen’. In dit project onderzoekt Mulder hoe het landschap eruit ziet wanneer we ons niet laten leiden door de schoonheid, de bereikbaarheid, de tradities en het historische of sociale belang van onze omgeving.

Met een route kunnen bezoekers vervolgens vanaf het Stroomhuis door het landschap wandelen naar de plek waar de kunstenaars hun inspiratie hebben opgedaan. Een bijzondere ervaring om zo naar het landschap en kunst te kijken.

Openingstijden: dinsdag t/m zondag, van 11 tot 17 uur.
Locatie: Stroomhuis Neerijnen, Van Pallandtweg 1, 4182 CA Neerijnen

Bekijk hier de film die bij objectief Neerijnen hoort.

Winnend idee
In het jubileumjaar waarin Het Geldersch Landschap 75 jaar bestond, was er een speciale editie van de Gelderse Natuurbeschermingsprijs. Het winnende idee van Sarah Hamming was om 10 jaar lang kunstenaars te selecteren om het landschap te vereeuwigen op twee bijzondere plekken: landgoed Waardenburg en Neerijnen en het Wisselse Veen op de Noord-Veluwe. Nu is een prachtige collectie ontstaan van zeven kunstwerken, die op hun eigen manier het uiterwaardenlandschap vanaf de dijk richting Zaltbommel laten zien door de ogen van de kunstenaar.

Meer nieuws