Pilot moeflonexcursie succes

23 oktober 2014

In de tijd dat de moeflons hun bronsttijd hebben, is de grootste kans de dieren te zien. Ze zoeken elkaar op in deze tijd. In de vroege ochtend van 11 oktober gingen vol verwachting twee groepjes donateurs onder leiding van een boswachter het bos in op het Wekeromse Zand, elk een kant op.

Na een wandeling kwam een groep eerst vier reeën tegen. De andere groep zag als eerste moeflons. Dankzij een berichtje via de telefoon met plaatsbepaling, kon ook de andere groep deze moeflons uitgebreid waarnemen. Na de eerste ontmoeting zijn de groepen verder gelopen en het duurde niet lang voordat zij de andere groep moeflons tegenkwamen. Ongeveer 40 stuks, rammen en ooien, liepen een beetje om elkaar heen te dartelen.
De moeflons hadden de menselijke aanwezigheid wel in de gaten, maar voelden zich veilig. De excursiegangers konden dus optimaal genieten van uitzicht op de moeflons en foto’s maken.

Zowel de deelnemers als de boswachters zijn enthousiast over deze pilot naar de moeflons. Dat betekent dat excursies naar de moeflonbronst op het Wekeromse Zand vanaf 2015 in het excursieprogramma van het najaar zullen worden opgenomen.

Foto: Elma Vonk

Meer nieuws