Oude foto’s Duno gezocht

18 maart 2016

Voor de herstelplannen is Geldersch Landschap & Kasteelen op zoek naar historische foto’s die gemaakt zijn op landgoed Duno. De oude foto’s zijn nodig om een waarheidsgetrouw beeld te kunnen vormen van de historische situatie van het dal met de vijvertjes en watervalletjes aan de Fonteinallee. Vooral foto’s met cementrustieken rotspartijen, beekjes en vijverpartijen zijn welkom.

Foto’s uit privébezit tonen vaak net andere details, dan de oude ansichten die al wel in bezit zijn van GLK. Daarom hoopt specialist Natuur en Cultuurhistorie Ciska van der Genugten dat mensen bereid zijn familiekiekjes, trouwfoto’s, landschapsfoto’s of andere privéfoto’s die een stukje van de omgeving laten zien, tijdelijk beschikbaar te stellen. Zij is ervan overtuigd dat de gewenste beelden in veel analoge fotoboeken zijn geplakt uit de jaren zeventig, tachtig en ouder.

Graag ontvangt GLK ingescande foto’s per mail. Ophalen van foto’s is eventueel ook mogelijk. Uiteraard wordt zeer zorgvuldig omgegaan met het materiaal en de privacy van afgebeelde personen. Na bestudering gaan de foto’s desgewenst weer terug naar de eigenaar. Voor meer informatie, tips en/of het sturen van foto’s kunt u contact opnemen met Gerrit Pleijter, projectleider Duno Geldersch Landschap & Kasteelen, g.pleijter@glk.nl en tel. 026-35 52 577.

Meer nieuws