Opening museum op landgoed Hijink 20 juli

11 juli 2013

Op zaterdag 20 juli is de feestelijke opening van het Strukers Museum, gevestigd in de originele schoppe van boerderij De Struker in het Woold, Winterswijk.
Wethouder Te Gronde zal om 16 uur de feestelijke opening verrichten en is er gelegenheid een kijkje te nemen. Geldersch Landschap houdt een wandeling over landgoed Hijink van 15-16 uur. Deelname is gratis, aanmelden hiervoor kan bij aanvang op de boerderij. Strukers Museum, Hijinkhoekweg 33, 7108 BE Woold.

Historie van de boerderij
Het Strukers Museum is een initiatief van Carla en Ronald Mullié (kunstenaarsduo Mullié/Dallinga). Onder de titel Boerenbont op de Struker biedt het museum een kleine historische tentoonstelling over de geschiedenis van de boerderij. De nadruk ligt op gebruiksaardewerk uit de 19e eeuw.
Verder is een serie aquarellen te zien die het duo Mullié/Dallinga maakte in 2008 op locatie in het Gruuthuse Museum te Brugge (B). De aquarellen worden tentoongesteld in een drietal kleine stallen en is aangevuld met studies en foto’s.

Veelzijdig Hijink
Boerderij De Struker maakt onderdeel uit van Landgoed Hijink. Rondom de boerderij wordt een natuurweide beheer gevoerd dat zorgt voor een prachtige natuurlijke uitstraling. Samen met het echtpaar Mullié zijn erf en tuinen aangepast aan landschap en historie. Een passend ontwerp van moestuin en hoogstamboomgaard is dit voorjaar uitgevoerd en voor bezoekers te bekijken.

Strukers Museum wil zich gaan richten op de combinatie kunst & culinair. Regelmatig zullen er evenementen worden georganiseerd en er kan dagelijks van de Strukers High Tea worden genoten.
Meer informatie op www.dewitteleliefood.nl.

Meer nieuws