Masterplan park Scherpenzeel aangeboden

15 maart 2016

Dinsdag 15 maart is het masterplan voor de toekomst van Park Scherpenzeel overhandigd aan burgemeester en wethouders van Scherpenzeel.

Het masterplan geeft een beeld van het 40 hectare grote Park Scherpenzeel zoals dat op de langere termijn gewenst is, en een fasering van maatregelen om dat te bereiken. In opdracht van Geldersch Landschap & Kasteelen en Landgoed Scherpenzeel hebben landschapsarchitecten Ank Bleeker en Anneke Nauta uit Bennekom een toekomstplan voor Park Scherpenzeel opgesteld. In samenspraak met velen, en met financiële ondersteuning van de Provincie Gelderland, is het plan tot stand gekomen. Midden in het projectgebied, op de veranda van het koetshuis Scherpenzeel, hebben de initiatiefnemers het aangeboden aan het gemeentebestuur.

Het park is van grote cultuurhistorische waarde en wordt door velen recreatief gebruikt. Als er draagvlak en financiële middelen beschikbaar zijn, kan in fases het gebied van Huis Scherpenzeel tot aan de Lunterse beek opgewaardeerd worden en beter ingericht voor het publiek.

Gebied met passie
De nominatie voor de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2016 geeft de overhandiging extra glans. Naast een juryprijs, is er publieksprijs van € 10.000 voor het project met de meeste stemmen. Een eer en een bedrag waarmee veel verbeterd kan worden in ons park.
Informatie en stemmen kan tot 10 april op www.maakgelderlandmooier.gelderland.nl.

Meer nieuws