Koning en Koningin openen SpannendeGeschiedenis.nl

09 mei 2014

Op 6 mei is Spannende Geschiedenis.nl, hét Historisch Belevenis Netwerk van Gelderland geopend in het bijzijn van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima.
Ook GLK-directeur Peter van den Tweel mocht daarbij aanwezig zijn vanwege de betrokkenheid van onze organisatie vanaf de pilot van Spannende Geschiedenis. Op de foto staat hij links van Hare Majesteit.

Gelderland is een unieke provincie. Als je hier in het verleden duikt, kom je er al snel achter dat alle belangrijke perioden uit de geschiedenis ruim zijn vertegenwoordigd. Spannende Geschiedenis neemt bezoekers mee naar de acht belangrijkste tijdlijnen uit de geschiedenis van de Gelderland: de Prehistorie, Romeinen & Bataven, Middeleeuwen & Hertogdom Gelre, Buitenplaatsen & Landgoederen, Industrieel Erfgoed, Leven langs de Linie, Liberation Route en de Koude Oorlog. Ook als de geschiedenis zich verborgen houdt in het landschap, brengen verhalen in beeld en geluid haar weer tot leven.

Spannende Geschiedenis.nl en de mobiele website spgs.nl bieden naast verhalen ook inhoudelijke verdieping en toeristische informatie over de meer dan 200 locaties die zijn opgenomen. Het enige dat je nodig hebt, is je computer thuis en voor onderweg een mobiele telefoon met internet. Daarmee gaat een (historische) wereld voor je open.

Locaties van GLK beleven
Het Historisch Belevenis Netwerk is een initiatief van Regiomarketing Gelderland. Inmiddels zijn 25 terreinen van Geldersch Landschap & Kasteelen opgenomen:
Kasteel Ammersoyen, Bergsham, Brakel, Cannenburch, De Dellen, Doorwerth, Duno, Heerlijkheid Beek, Hoog en Laag Oorsprong, Lichtenbeek, Rosendael, Hernen, Batenburg en bezoekerscentrum land van de heerlijkheden, Nederhemert, Schaffelaar, Staverden,Verwolde, ’t Velde, Voorst, landgoed Waardenburg en Neerijnen, Warnsborn, Wekeromse Zand, Wijenburg, Zwaluwenburg.

Meer nieuws