Kasteelpannenkoek op de kaart

28 juni 2016

Van juli tot en met oktober houden we een bijzondere actie waarbij onze kastelen op onverwachte plekken onder de aandacht zijn. Tijdens het eten van een pannenkoek in een van de zeven deelnemende restaurants ontvangen kinderen een kastelenpaspoort. Met dit paspoort, een educatieve placemat en een spannende fotowedstrijd worden zij - en hun ouders - geïnspireerd tot kasteelbezoek in Gelderland.

Kasteelpannenkoek op de kaart
De Gelderse kastelen Doorwerth (gemeente Renkum), Verwolde (gemeente Lochem), Rosendael (bij Velp), Hernen (gemeente Wijchen), Zypendaal (Arnhem), Ammersoyen (Maasdriel) en Cannenburch (Vaassen) werken ieder samen met een partnerrestaurant in hun directe omgeving. In de zomervakantie en herfstvakantie zetten zij samen de Kasteelpannenkoek letterlijk en figuurlijk op de kaart.

‘Wij zoeken altijd naar nieuwe manieren van samenwerking, waarbij partijen in aanraking komen met nieuwe doelgroepen.’ lichten  de kasteelbeheerders toe. ‘Museum- en kasteelbezoek mag tegenwoordig wat verrassender en laagdrempeliger.’

Openingsmomenten
Vorige week werd het concept lokaal onder de aandacht gebracht. Zo proefde de Arnhemse Panorama basisschool de eerste pannenkoeken op Huis Zypendaal en sloeg Ridder Bart kinderen tot ridder bij Pannenkoekenhuis Olleke Bolleke in Wijchen.

Meer informatie en deelnemende locaties op www.museummenu.nl.


Het Museummenu is onderdeel van het project ‘Museum komt naar je toe!’ ontstaan uit het Programma Cultuur en Erfgoed van de provincie Gelderland: Gelderland Cultuurprovincie! Doel van dit project (een initiatief van Prima Donna communicatieregisseurs) is om mensen in aanraking te laten komen met de verschillende musea die de provincie Gelderland rijk is. In plaats van bezoekers naar het museum te trekken zoekt het museum (potentiële) bezoekers op.

Meer nieuws