Inluiding jubileumperiode met gids Beleef! en app

28 maart 2014

Op donderdagmiddag 27 maart heeft Geldersch Landschap & Kasteelen op landgoed Warnsborn bij Arnhem het startschot gegeven voor een feestelijke jubileumperiode. We staan stil bij de oprichting van Geldersch Landschap (85 jaar geleden) en Geldersche Kasteelen (volgend jaar 75 jaar geleden), sinds 10 jaar samen onder de naam Geldersch Landschap & Kasteelen. In al die jaren zijn ruim 150 natuurgebieden, vele kastelen en landgoederen in Gelderland aan onze zorg toevertrouwd.

Voor iedereen, door iedereen
Het symbolisch aansnijden van de taart gebeurde te midden van vertegenwoordigers van onze doel- en belangengroepen:  donateurs, vrijwilligers, bedrijfsrelaties, fondsen en de Gelderse bureaus voor toerisme.

Nieuw boek voor donateurs
De periode is ingeluid met de officiële presentatie van Beleef!, de toepasselijke titel van de gloednieuwe gids die het oude handboek uit 2004 vervangt. Al onze donateurs en relaties ontvangen het boek vanaf vrijdag 4 april thuis, als dank voor hun steun. In ruim 300 pagina’s neemt het boek de lezer mee op een avontuurlijke reis naar de meest prachtige plekken in Gelderland. Iedereen die donateur wordt, krijgt het boek ook.

App landschap en kastelen
De gloednieuwe app ‘Landschap en kastelen’ is vanaf nu te downloaden in de Google Playstore en iTunes. De app is uw Beleefgids op zakformaat en daarom speciaal bedoeld voor smartphones. Op tablets kunt u www.glk.nl blijven bezoeken.
Ga hier direct naar de store om de app te downloaden.

De komende twee jaar, te beginnen met dit voorjaar, worden er op verschillende momenten en diverse manieren kleinschalige jubileumactiviteiten georganiseerd.

Bekijk hieronder de reportage die RTV Arnhem 27 maart maakte.

Meer nieuws