Inloopmiddag herinrichting Baakse Beek

15 mei 2017

De Baakse Beek in en rondom Vorden wordt anders ingericht. Voor dat de uitvoering begint wordt een inloopbijeenkomst gehouden op woensdag 24 mei tussen 16.00 uur en 18.00 uur in het Kulturhus aan de Raadhuisstraat 6 in Vorden.

Informatiebijeenkomst
Wilt u weten wat de werkzaamheden precies inhouden, wat u merkt van het werk en hoe u op de hoogte blijft tijdens de uitvoering? De aannemer en de samenwerkende partijen Waterschap Rijn en IJssel, gemeente Bronckhorst, Natuurmonumenten, Geldersch Landschap & Kasteelen en de Provincie Gelderland zijn 24 mei aanwezig om toelichting te geven en vragen te beantwoorden.

Mooi voor mens en dier
De aannemer start eind mei met de werkzaamheden. Stuw Horsterkamp wordt passeerbaar gemaakt voor vissen. In het gebied tussen de Baakseweg bij kasteel Hackfort tot kasteel Vorden richten we ongeveer 2 kilometer aan oevers natuurlijker in en leggen we natte natuur aan. Daarnaast realiseren we ongeveer 10 hectare aan nieuwe (land)natuur. De Baakse Beek in Vorden wordt niet alleen mooier en natuurlijker, mensen kunnen er straks ook meer van genieten.
Het is de bedoeling het hondenlosloopgebied tussen de Raadhuisstraat en oude zuivering te behouden. Dit kan alleen als iedereen zich aan de regels houdt. Natuurmonumenten beraadt zich op dit moment nog op een toekomstbestendige oplossing en intensiveert de komende periode het toezicht.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Meer nieuws