Hoeve Klein Mariëndaal wint GLK-prijs 2015

12 oktober 2015

De GLK-prijs 2015 is - na een stemming op de jaarvergadering van donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen - afgelopen zaterdag 10 oktober uitgereikt aan zorgboerderij Hoeve Klein Mariëndaal. De voorzitter van de zorgboerderij ontving de prijs bestaande uit een glazen kunstvoorwerp en € 1.000 ter besteding aan de doelstelling uit handen van GLK directeur-bestuurder Peter van den Tweel.

De jury vindt de hoeve 'een prachtig voorbeeld van de integratie van zorg en groen met de vrijwilligers als doorslaggevende factor'. Met het geldbedrag wordt het terras van de hoeve, gelegen op landgoed Mariëndaal op de grens van Arnhem en Oosterbeek, opnieuw bestraat.
Voor de andere genomineerde cultureel centrum Stroomhuis in Neerijnen was er € 500,00 ter besteding aan de doelstelling beschikbaar.

Geldersch Landschap & Kasteelen zet jaarlijks een (groep) vrijwilliger(s) met concrete, inspirerende resultaten in het zonnetje. Het gaat daarbij om mensen die zich jarenlang belangeloos inzetten voor hun natuurlijke omgeving. Of die cultuur(historie) zo’n warm hart toedragen, dat ze anderen erbij betrekken.

Naar het nieuwsbericht met de filmpjes van de genomineerden.

Meer nieuws