Groeiende steun voor provinciale Landschappen

22 december 2015

In 2015 is het aantal donateurs en leden van de twaalf provinciale Landschappen in totaal gestegen. Gezamenlijk vertegenwoordigen de Landschappen nu een achterban van 309.330 huishoudens, in december 2014 waren dat er 308.377.

Stijging
It Fryske Gea, Het Drentse Landschap en Geldersch Landschap & Kasteelen zijn dit jaar het meest gegroeid in donateurs. Deze stijging is 20 december bekend gemaakt in de ‘groene parade’ van het radioprogramma Vroege Vogels. In de lijst met groene organisaties bezetten de Landschappen al een paar jaar de vierde plek.
Geldersch Landschap & Kasteelen had per 1 december 43.382 donateurs. In 2014 bedroeg het jaaraantal 42.684, dus een mooie stijging van ongeveer 700 huishoudens die ons steunen.

Betrokken
De achterban van GLK en de 11 collega-provinciale Landschappen worden gekenmerkt door een blijvende betrokkenheid. Zagen we enkele jaren geleden nog schommelingen, deze lijkt zich nu te hebben gestabiliseerd. We weten de burgers te betrekken bij de natuur en landschap in de eigen provincie.

Beleven
Mede dankzij deze achterban kunnen de provinciale Landschappen natuur, landschap en cultureel erfgoed beschermen en beheren. En beleefbaar maken dankzij de vele wandel- en fietspaden en excursies voor jong en oud. Gezamenlijk bezitten en beheren ze ruim 110.000 hectare natuur.
De organisaties zijn van oudsher geworteld in de provincie en werken op alle mogelijke terreinen samen met partners uit de provincie.

Meer nieuws