GLK weer eigenaar Huis Neerijnen

03 juni 2014

De gemeente Neerijnen heeft recent huis en koetshuis Neerijnen in eigendom overgedragen aan Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen. De gemeente zal de komende periode huis Neerijnen huren, waardoor het voorlopig als gemeentehuis dienst zal blijven doen.

Met deze aankoop heeft Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen de kans van de gemeente gekregen om huis en goed weer te kunnen verenigen, zodat het landgoed Neerijnen weer terug in één hand gekomen is. In 2009 werd de restauratie van het nabij gelegen kasteel Waardenburg voltooid en daarna de restauratie van de molen en het Stroomhuis te Neerijnen. Recent is ook het landgoed hersteld en opgeknapt.

Huis Neerijnen zal voor huwelijksvoltrekkingen voor de inwoners van Neerijnen ter beschikking blijven en het plein is overdag voor publiek toegankelijk. In 1974 was landgoed Neerijnen inclusief huis en koetshuis Neerijnen door verkoop van de vorige eigenaar in bezit van Het Geldersch Landschap, maar beide gebouwen werden vrij snel daarna verkocht aan de gemeente.

Lees ook het nieuwsbericht van 18 februari 2014.

Meer nieuws