Fotowedstrijd leukste speelgebieden in de natuur

27 augustus 2015

Wij hebben de afgelopen tijd 10 gebieden uitgezocht waar het heerlijk recreëren is voor gezinnen met kinderen. Geen attracties, niet georganiseerd, maar in de natuur en zelf kiezen waar, wanneer en wat te doen. Op zoek naar de spannende ‘witte wieven koele’, spelen in de zandverstuiving of waterdiertjes kijken en een mooie picknickplek uitzoeken.

Voor het vormgeven van 'De leukste speelgebieden in de natuur' zijn we nog op zoek naar mooie foto’s van onderstaande gebieden. Dat mag in variërende seizoenen zijn; graag zelfs. Kinderen staan centraal, ook ouders, opa’s en oma’s mogen op de foto staan.
Help ons mee en maak kans op één van de 5 kasteel bezoeken naar keuze voor het hele gezin.

• Lochemse Berg tussen Lochem en Barchem: bij de speel- en zandkuil achter de kiosk (Kale Berg) hutten bouwen en van de zandberg afrollen.

• Loenermark op de schaapsweide aan de Droefakkers hutten bouwen, voetballen, picknicken, in de schaapskooi kijken en even verderop (hek door rechts) ligt een zandheuvel. Deze is leuk om vanaf te rennen.

• Heerlijkheid Beek in Beek bij Nijmegen: ga kijken bij de ‘beroemde’ Kabouterboom, ren de heuvels op en af, klauter op de zandberg en onderaan de zandberg staat een mooie klimboom. Voor de allerjongsten is de kabouterroute.

• Bergharen bij Wijchen heuvel op, heuvel af, spelen en rennen in het zand, scheppen mee.

De Dellen bij Epe bekijk het Erf van Daendels en lekker picknicken en voetballen.

• De Haere bij ’t Harde het stuifzand op met scheppen, picknickkleed en koelbox mee.

• Zwaluwenburg blote voetenpad en speeltoestellen van natuurlijk materiaal.

• Wekeromse Zand in Wekerom in het stuifzand rennen en spelen. Neem de scheppen, picknickkleed en koelbox maar mee. Ook de ijzertijdboerderij met spieker en uitkijkplatform is leuk voor jong en oud.
En voor de meest geduldigen: wild kijken want op het stuifzand leven moeflons (wilde haarschapen).

• Schaffelaar in Barneveld is een mooi park met kasteelachtig huis. En het wordt nog leuker want hier wordt in 2016 een natuurspeelplaats gemaakt.

• Sysselt bij Ede: in het 'Paradijs' bomen klimmen en hutten bouwen. Of ga wilde dieren spotten vanuit de wildobservatiepost.

• Mariëndaal aan de noordkant van Arnhem de Groene Bedstee is heel bijzonder om doorheen te wandelen en er horen ook allemaal mooie verhalen bij. Daarna lekker naar de picknickweide.

• Vijverberg bij Arnhem spelen bij de waterpartijen: beestjes vangen, blaadjes/takjes laten drijven van de ene kant van de brug naar de andere kant.

Onderstaande activiteiten zijn suggesties van onze boswachters. Wij horen en zien graag van de kenners zelf wat ze het leukste vinden om te doen!

Spelregels
- de foto’s kunt u e-mailen naar Claudine Bos, c.bos@glk.nl o.v.v. uw naam en adres;
- u stelt de foto’s beschikbaar aan Geldersch Landschap & Kasteelen om ze belangeloos en kosteloos gebruiken in eigen uitingen: tijdschrift Mooi Gelderland, digitale nieuwsbrief, op www.glk.nl, de Facebookpagina en Twitter account @glk. De foto’s worden niet aan derden verstrekt;
- als u dat wilt, vermelden we uw naam/naam van de fotograaf bij de foto of in het colofon;
- bent u één van de gelukkigen die een kasteelbezoek met het gezin wint, dan nemen wij contact met u op.

Meer nieuws