Directeur neemt petities Overhagen in ontvangst

30 juni 2014

Afgelopen zaterdag heeft Peter van den Tweel, directeur van Geldersch Landschap & Kasteelen, 1780 handtekeningen in ontvangst genomen op een druk bezochte kwekerij Overhagen op landgoed Biljoen in Velp. Hij heeft deze petitie over het voortbestaan van kwekerij in ontvangst genomen om vooral zelf te ervaren wat er leeft onder de bezoekers en daarbij de sfeer van de bijeenkomst te proeven.
Van den Tweel: “Het is overduidelijk dat de kwekerij op een groot draagvlak kan rekenen gezien het grote aantal handtekeningen dat is gezet”.

Geldersch Landschap & Kasteelen betreurt het beeld dat in de media is ontstaan dat wij de kwekerij weg zouden willen hebben. Dat is beslist niet zo. Dat heeft Van den Tweel zaterdag nog eens stevig benadrukt tijdens zijn bezoek aan de kwekerij. Daarbij heeft hij ook aangegeven dat er nu eenmaal voorwaarden gelden die door de provincie zijn gesteld aan dit gebied. Samen met de reeds lang geleden ondertekende beëindiging van de overeenkomst zijn dit feiten waarmee rekening moet worden gehouden bij het zoeken naar een goede oplossing voor de kwekerij.
Wat GLK al wel voor de kwekerij heeft kunnen doen is de overeenkomst ‘door laten lopen’ tot het einde van het kweekseizoen in september. Daarnaast is er regelmatig overleg met de provincie over dit gebied.
Van den Tweel: “De goede wil om tot een goede oplossing te komen is er zeker. En ik ben natuurlijk gevoelig voor de brede steun en het draagvlak die ik zaterdag heb ervaren. Dat heeft me echt geraakt. Ik kan echter nu niet direct een oplossing uit mijn hoge hoed toveren. Wat ik wel kan toezeggen dat ik richting de provincie, gesterkt met deze bijna 1800 handtekeningen, verder kan voor overleg. Dan hoop ik in september een beeld te hebben van wat de provincie wil. Ondertussen zal ik geen onomkeerbare maatregelen nemen”.

Meer nieuws