Benefietveiling voor restauratie bibliotheek

21 augustus 2015

Afgelopen mei is een taxatiedag gehouden op landgoed Rosendael. Daarna konden mensen rechtstreeks bij Derksen Veilingbedrijf oude, waardevolle en/of interessante spullen inbrengen voor de benefietveiling. Zowel de organisatie door het veilingbedrijf als mensen die spullen inbrachten, hebben dit geheel belangeloos gedaan voor GLK.

De vele ingebrachte stukken vindt u op http://www.derksen-veilingbedrijf.nl/veiling.html door in het witte zoekbalkje ‘kasteelen’ in te typen.

Met uw aankoop steunt u ons werk
Met de opbrengst van de veiling hopen we de restauratie van de boeken in de bibliotheek in kasteel Rosendael te financieren. Een prachtige schat aan waardevolle boeken van opvolgende kasteeleigenaren uit het verleden kan alleen op die manier behouden blijven.

Kunst- antiek en inboedelveiling
De kijkdagen zijn op donderdag 3, vrijdag 4, zaterdag 6 en zondag 7 september van 11.00 - 17.00 uur bij Derksen Veilingbedrijf aan de Amsterdamseweg 23 te Arnhem.
De veiling is op maandag 7 september 19.00 uur en volgende dagen.

Restauratie hard nodig
De oorlogsschade in de bibliotheek van kasteel Rosendael is nog steeds groot. Toen het kasteel in 1978 aan GLK werd overgedragen, verkeerde het in erbarmelijke staat. Na een flinke restauratie is het sinds 1989 opengesteld voor publiek. De bibliotheek wordt weliswaar sindsdien omringd met dagelijkse zorg, helaas heeft tot nu toe heeft financiering ontbroken om het noodzakelijke herstel van de boeken ter hand te nemen.
Maar liefst 2.830 boeken liggen voorzien van inventarisnummer klaar om geconserveerd te worden. Zodat ze de toekomst tegemoet kunnen, maar tegelijk hun verleden blijven vertellen. We vinden het belangrijk dat de granaatscherven behouden blijven, maar zodanig dat ze geen schade meer aanrichten.
Met uw aankoop op de veiling helpt u mee deze omvangrijke klus te laten uitvoeren.

Foto: de bibliotheek met oorlogsschade, 1981

Meer nieuws