Afval in de natuur steeds groter probleem

15 maart 2016

Steeds vaker wordt onze kwetsbare natuur als vuilstortplaats gebruikt. Bouwpuin, chemisch afval, oude meubelen, afval van recreanten - er wordt van alles gedumpt. Met ernstige gevolgen. Dieren raken verstrikt of gewond, stikken in plastic of krijgen gif binnen. Ook de bodem en het grondwater raken vervuild. Zo veroorzaakt afval steeds meer leed en schade. Ook de kosten voor het opruimen van al dat afval rijzen de pan uit.

Laat jouw afvalbak spreken!
Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) komt daarom dit voorjaar in actie. Directeur Peter van den Tweel van GLK: “Ik ben ervan overtuigd dat wij samen kunnen zorgen voor een mooi en schoon Gelderland, te beginnen door mensen ervan bewust te maken dat afval niet in de natuur hoort! Hoe meer we samen deze boodschap uitdragen, hoe beter die aankomt. Daarom hebben we voor de campagne speciale stickers voor de afvalcontainers ontwikkeld. Met deze fraaie plakposters hopen we mensen aan het denken te zetten, op een vriendelijke manier die bij onze organisatie past. Zo werken we samen met alle Gelderlanders aan bewustwording en schone natuur.”
De stickers zijn, in drie varianten, voor iedereen te bestellen die een steentje wil bijdragen aan het schoon houden van de Gelderse natuur.

Schoon begin voor natuurgebied De Dellen
Een steentje bijdragen kan echter op meer manieren. Medewerkers van het ASK van Defensie gaan samen met medewerkers en vrijwilligers van GLK op 15 maart aan de slag in natuurgebied de Dellen bij Epe. Langs openbare wegen en door en langs het gebied zal het zwerfvuil worden opgeruimd en afgevoerd. De wegen worden die dag afgesloten voor gemotoriseerd verkeer om de opruimers veilig te kunnen laten werken.

Meer nieuws