Paarse pracht

22 juli 2020

Genieten van de paarse pracht

Op diverse plekken begint de heide al een zweem van paars te vertonen. Regulier komt de bloei in augustus op gang. Vanwege de weersomstandigheden kan dat jaarlijks wat verschillen. De heide heeft helaas te leiden gehad van de droge zomers. Dus ook per locatie kan de bloei daardoor verschillen. Gelukkig zijn veel heideplanten veerkrachtig en hopen we op een wonderschoon paars tapijt in augustus.

Onze toplocaties

Maak eens een mooie wandeling in natuurgebied De Dellen bij Epe langs de Nieuwe Zuidweg en de Elburgerweg, op de Tongerense Heide ten westen van Epe of op landgoed Warnsborn en het vlakbij gelegen Westerheide bij Arnhem.
In natuurgebied de Wilde Kamp (Hooiweg) bij Garderen en Petrea bij Epe (Wapenvelderzandweg) vindt u de heide op korte loopafstand van de parkeerplaats. Ideaal voor mensen die korter willen of kunnen lopen.
Wilt u er een flinke wandeling van maken of een mooie fietstocht uitstippelen, dan is het gebied rondom Epe een mooie keuze waarbij u De Dellen en/of de Tongerense Heide en het Wisselse Veen (omgeving Boerweg) aandoet. En natuurlijk is de Loenermark een locatie bij uitstek om te gneietn van de heide én een prachtig gebied om per fiets te ontdekken.

Meer nieuws