7 kastelen vieren feest

06 maart 2015

In dit bijzondere jaar willen we Gelderlanders, toeristen en geïnteresseerd in Gelders erfgoed laten meegenieten met feestelijke acties en activiteiten.
De belangrijkste is de start van het terugbrengen van kasteel Hernen naar de sfeer en beleving van 1544. Dat gebeurt in fasen samen met iedereen die een steentje wil bijdragen. Op 4 april zijn er activiteiten en gaat met ‘Hernen 1544’ meteen ook het tweede jubileumjaar van GLK officieel van start.

Een greep uit de andere activiteiten
- Elke eerste dinsdag van de maand de opengestelde kastelen bezoeken tegen 75% van het reguliere tarief.
- Jubileumrondleidingen waarbij de bezoeker komt op plekken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn, zoals de Verborgen Trappentour in kasteel Cannenburch.
- Ammersoyen Middeleeuws Bewoond: ervaar de bewoning in de middeleeuwen tijdens een uniek tweedaags evenement met Pinksteren.
- Jubileumnachten: exclusieve openstelling in de avonduren op telkens een ander kasteel. De eerste is op 3 april in edelmanshuis Verwolde, waarbij de bezoeker de kans heeft het huis te ervaren zoals het er in 1926 ’s avonds uitzag.
- Feestelijk tintje aan kinderactiviteiten en streekmarkt Trots voor kasteel Rosendael.
- ‘Toevallige ontmoetingen’ met de vroegere bewoners van kasteel Doorwerth en aan het einde van de zomer het jaarlijkse Oogstfeest.

Meer informatie over de 7 opengestelde kastelen.

Meer nieuws