50 jaar kamperen in de Loenermark

04 september 2015

Natuurkampeerterrein Zegenoord op de Loenermark in Loenen bestaat 50 jaar. Hoogtepunt vormt het kampeerweekend van 11 tot en met 13 september met een actief jubileumprogramma.

Authentiek
De gemeente Apeldoorn stelde in 1965 Zegenoord open als kampeerpaspoortterrein, waar je mocht komen kamperen als je bij de ANWB met goed gevolg een kampeerexamen had afgelegd. Sinds 1974 is Zegenoord een erkend natuurkampeerterrein. Bijzonder aan Zegenoord is dat het al 50 jaar wordt gerund door vrijwilligers.

Veel van de authentieke sfeer is bewaard gebleven. Zo is het kampeerterrein niet aangesloten op het elektriciteitsnet. De vrijwilligers steken elke avond de stormlantaarns aan. Toch is Zegenoord met de tijd meegegaan. Er zijn warme douches en een afwasplek met warm water. Energie komt van zonnepanelen, waarmee kleine mobiele apparaten kunnen worden opgeladen. Voor wie niet zonder kan is er wifi.

Gevarieerd jubileumprogramma
Op vrijdagmiddag is iedereen met een natuurkampeerkaart vanaf 17.00 uur welkom om te komen kamperen en het jubileum mee te vieren. Op zaterdag biedt Zegenoord de kampeerders een gevarieerd jubileumprogramma. Kinderen kunnen mee op natuursafari en schaapjes knutselen. Over de Loenermark - waar de hei momenteel prachtig bloeit - zijn er fiets- en wandelexcursies, ook verzorgd door de boswachters van GLK. Sportievelingen nemen deel aan een MTB-clinic en toertocht. In de workshop outdoorcooking kan er een complete maaltijd op en rond het houtvuur worden bereid. Op zondagmorgen komt onze schaapherder een demonstratie schapen drijven te geven.

Aanmelden voor het jubileumweekend is nog mogelijk. Meer informatie over het programma en aanmelden staat op www.goedkamp.nl.

Meer nieuws