Liefde voor het vak

In deze serie laten we u kennismaken met GLK medewerkers en enkele van onze samenwerkingspartners die dagelijks met veel passie en specialistische kennis werken aan de Gelderse natuur en erfgoed. 

Terreinmedewerker Joop Huttinga werkt dagelijks aan beheer- en onderhoud in de terreinen, aan landschapselementen en (recreatieve) voorzieningen op de West-Veluwe en in de Gelderse Vallei.

Boswachter publiek Sabine Wolters is gastvrouw in de terreinen op de Oost-Veluwe. Zij is aanspreekpunt, zorgt voor recreatieve voorzieningen en houdt toezicht.

Wat kunnen we leren van onze buren direct over de grens? We maakten kennis met Martina Grote, de bevlogen directeur van onze zusterorganisatie in Nordrhein-Westfalen.

Landschapsarchitect en tuinhistoricus Eric Blok reconstrueerde op verschillende landgoederen van GLK de tuin- of parkaanleg. Maak kennis met de vakman die oud en nieuw verbind in het landschap.

Aan de vele monumentale gebouwen moet regelmatig herstel en onderhoud worden uitgevoerd. Regelmatig maakt GLK gebruik van de deskundigheid van de Monumentenwacht Gelderland.

Hans Wijninga fotografeert collectiestukken op locatie en bewerkt ze daarna. Deze foto's worden o.a. gebruikt voor digitale presentatie van de collectie van de Gelderse kastelen en huizen.

Meer lezen? Bekijk dan ook eens de serie over de metamorfose van monumenten en natuurgebieden door de tijd heen.

Vroeger & nu