Herfst op landgoed Warnsborn

maandag 23 oktober 2017Natuurfotografie

Voor een opleidingsproject moet ik aan aantal keer naar landgoed Warnsborn. Dat was natuurlijk de ideale gelegenheid om eens goed rond te kijken naar al het moois wat hier te vinden is. Tijdens mijn bezoek was de herfst net begonnen en ook nu nog kun je daar volop van genieten als je hier een wandeling maakt. Overal vind je prachtige paddenstoelen en mooi gekleurde bomen.

Ik begon mijn wandeling bij het landhuis en de prachtige terrassentuin. Eenmaal langs het huis gelopen kwam ik bij de vijver waar Europese rivierkreeften in zitten. Die lieten zich helaas niet zien, maar wél een mooie ijsvogel die een vis uit het water pikte. Ik vervolgde mijn wandeling. Het landschap in gebied is gevarieerd met heidevelden, loofbossen en naaldbossen. De heidevelden stonden gelukkig nog deels in bloei. Dit geeft een mooie paarse gloed over het landschap. De schapendrift leidde mij naar een vennetje. Tot mijn verbazing zag ik in het midden van het vennetje een ringslang! Deze had ik nog nooit in het wild gezien dus dit was een aangename verrassing. De jonge ringslang was al snel uitgekeken en verdween in het riet. adder op landgoed Warnsborn
Ik besloot terug te lopen door het bos. Net aan de rand van de heide en het bos lag een adder in de zon op te warmen. Hier heb ik gelukkig een aantal foto’s van kunnen maken voordat de slang zijn weg vervolgde. Ook had ik het geluk een reegeit te zien wegspringen. In het hele gebied heb je oude eiken en beukenlanen waar je door heen loopt en zo kom je op sommige plekken ook nog sprengenbeekjes tegen.

Landgoed Warnsborn is een prachtig gebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De oranjerie is een mooie plek om nog nog wat te drinken. Het gebied bevat geen groot wild zoals herten en zwijnen. Reeën zijn er wel te zien. Slangen en hagedissen kun je op een zonnige dag nog vaak tegenkomen. De bomen verkleuren en de paddenstoelen schieten overal uit de grond. Landgoed Warnsborn een ideaal gebied als je van herfstwandelingen houdt!

Alex Plantinga
Amateur-natuurfotograaf Alex is bijna ieder weekend in de bossen van de Veluwe te vinden op zoek naar de mooie dingen die de natuur te bieden heeft.

Alle berichten bekijken

Lees verder

Landgoed Warnsborn

Word donateur

Reageren