AFGELAST Volle maan

Let op: Dit evenement is geweest.
31 oktober 2020

Update coronavirus: In verband met de nieuwe maatregelen zijn de excursies van GLK voorlopig afgelast. Natuurlijk betekent dit niet dat je er zelf niet op uit kan gaan. Sterker nog, buiten zijn is goed voor lichaam en geest! Maar kies waar mogelijk een rustige locatie dicht bij huis en volg de richtlijnen van het RIVM. Op onze overzichtskaart vind je alle gebieden van GLK. Om maximaal te genieten van de herfst hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Geniet van de herfst en blijf gezond! 

Normaal is het Wekeromse zand na zonsondergang niet toegankelijk, maar voor deze excursie wordt hierop een uitzondering gemaakt. Je gaat met de boswachters mee het donkere bos rond het Wekeromse zand in. Het zal je verbazen hoe licht het is als we het zand op gaan. De boswachters vertellen over de sterren en helpen je de geluiden van het bos in de nacht te herkennen. Geritsel in de bladeren, wild op het zand en misschien roepende bosuilen. Juist door die geluiden zal je merken dat een wandeling die je overdag al vaker hebt gemaakt gedurende de nacht heel anders kan zijn. Beleef de nacht tijdens deze bijzondere excursie. Omdat het in het bos best donker kan zijn is het aan te raden een klein zaklampje mee te nemen.

Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

 • Tijd: start om 21.00 uur. Duur: 1,5 - 2 uur.
 • Deelname: 8,00 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 3,00 euro p.p. op vertoon van een geldige donateurspas. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.
 • Opmerking: neem een klein zaklampje mee.
 • Startlocatie: de parkeerplaats aan de oostzijde voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom.
 • Routebeschrijving: langs de Wekeromseweg staan in beide richtingen in de berm borden van Geldersch Landschap & Kasteelen met verwijzing naar de Immenweg. Vanuit Ede: na ca. 3 km op de tweede rotonde bij Steakhouse Amadeus afslag links en direct weer (schuin) rechtsaf richting Wekerom (= Wekeromseweg). Langs tuincentrum De Driesprong (a/d rechterhand) na 2,5 km linksaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Na ca. 50 m rechtsaf. Je passeert rechts de voormalige vuilstortplaats; links is een raster. Na ruim 1 km is links de parkeerplaats. Let op de gele richtingpijlen. Vanaf Wekerom gekomen: na ca. 2,5 km rechtsaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Verder zoals hiervoor.
 • Informatie: Wiebe Verbaan, tel. 0318-611947 of Dirk van der Plaat, tel. 06-28849331.
 • Reserveren en betalen: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande reserveerbutton. Betalen kan via iDEAL of creditcard.
Coronaregels
We kijken ernaar uit je weer te verwelkomen bij onze excursies. Uiteraard hebben we deze zo goed mogelijk aangepast om de kans op verspreiding van het coronavirus te verkleinen. Voor deelname aan de excursies gelden naast de richtlijnen van het RIVM ook enkele deelnameregels, zodat iedereen veilig kan genieten van het verhaal van onze educatief boswachters. Belangrijke deelnameregels:

 • Deelnemen kan alleen door vooraf online een ticket te kopen. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk.
 • Kom niet bij verkoudheidsklachten of griepverschijnselen. 
 • Volg altijd de instructies van de boswachter.
 • Volg tijdens de excursie de hygiëneregels van het RIVM.
 • Houd 1,5 meter afstand tot deelnemers die niet tot uw huishouden behoren. Schud geen handen en vermijd fysiek contact. Loop op smalle paden achter elkaar en hou rekening met tegemoet komende wandelaars.
 • Laat ondersteunende materialen (zoals bijv. verrekijker of loepje) niet van hand tot hand gaan.

AFGELAST

Met korting mee met de wandeling? Word dan nu donateur.

Locatie

Wekeromse Zand

Meer info