Vleermuizenexcursie

Let op: Dit evenement is geweest.
18 augustus 2021

Iedereen heeft wel eens een vleermuis gezien. Tijdens hun grillige vlucht in de avondschemering of in vampierfilms. Onze boswachter vertelt je graag het hele verhaal over deze formidabele muggenjagers, die gebruik maken van technieken die de mens nog geen honderd jaar beheerst. Op landgoed de Schaffelaar vliegen verschillende soorten vleermuizen die per soort ook hun eigenaardigheden hebben zoals jachtstrategie, prooien en geluiden. Om dat uit te leggen, zal de boswachter ongeveer twee uur lang met je zwerven over het landgoed langs lanen, door bos en langs waterlopen. Een unieke kans, want normaliter is het gebied na zonsondergang niet toegankelijk. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

  • Tijd: start om 21.00 uur. Duur: ca. 2 uur (afhankelijk van weer en duisternis).
  • Deelname: 8,00 euro p.p., kinderen 8 t/m 12 jaar 5,00 euro p.p., donateurs 3,00 euro p.p. op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Niet geschikt voor kinderen < 8 jaar.
  • Opmerkingen: onze boswachters weten op welke plekken de vleermuizen te vinden zijn. 100% vleermuisgarantie kunnen we echter niet geven; of ze zich goed laten horen en zien is mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Het blijft de natuur. Met regen, onweer of hele harde wind gaat de excursie niet door.
  • Startlocatie: parkeerplaats bij Huis de Schaffelaar, Stationsstraat 6, 3771 VH Barneveld.
  • Informatie: Wiebe Verbaan, tel. 0318-611947 of Rien Brand, tel. 06-22375408
  • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande reserveerbutton. Doe dit tijdig want er is een beperkt aantal kaartjes.
Corona: voor deelname aan de activiteiten gelden naast de RIVM richtlijnen ook enkele deelnameregels, zodat iedereen veilig kan genieten van onze activiteiten. Lees de deelnameregels.

Reserveren

Wilt u gratis of met korting mee met de excursies? Word dan nu donateur.

Locatie

Landgoed Schaffelaar

Meer info