Seniorenwandeling

Let op: Dit evenement is geweest.
29 augustus 2021

Deze circa 1,5 uur durende wandeling is speciaal voor mensen die wat minder ver kunnen of willen lopen. Maar dat maakt deze tocht zeker niet minder mooi! De boswachter neemt je namelijk mee door het Kloosterbos. In het jaar 1407 werd hier door de broeders van de Moderne Devotie een huis gebouwd, een paar jaar later gevolgd door een kapel. Ruim 150 jaar later, in de periode van de Hervorming, werd het verder uitgebouwde complex verwoest. Tegenwoordig ligt hier aan de voet van de Oost-Veluwe stuwwal een rijk bos. De oude bomen vormen een goed leefgebied voor bosvogels zoals boomklevers en verschillende soorten spechten. Aan de oostkant van het bos liggen de uiterwaarden van de IJssel met de Zwarte Kolk. Tijdens deze korte wandeling kun je zien dat het gebied veel kenmerken van een buitenplaats heeft. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

  • Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 1,5 uur.
  • Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
  • Startlocatie: parkeerplaats Kloosterdijk, Wapenveld.
  • Routebeschrijving: rijd vanaf de Groteweg (Wapenveld-Hattem) de Kloosterweg op (Wapenveld, 8191 JB) tot aan de parkeerplaats ca. 400 m voorbij de brug over het Apeldoorns Kanaal.
  • Informatie: Aleid Bosch, tel. 038-3769482 en John Buitenhuis tel. 06-46256260
  • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande reserveerbutton. Doe dit tijdig want er is een beperkt aantal kaartjes.
Corona: voor deelname aan de activiteiten gelden naast de RIVM richtlijnen ook enkele deelnameregels, zodat iedereen veilig kan genieten van onze activiteiten. Lees de deelnameregels.

Reserveren

Wilt u gratis of met korting mee met de excursies? Word dan nu donateur.

Locatie

Klooster Hulsbergen

Meer info