Open monumentendag

Let op: Dit evenement is geweest.
12 september 2020 - 13 september 2020

Het tweede weekend van september is het open monumentendag. Normaliter dé kans om binnen te kijken in kastelen, landhuizen, boerderijen en vele andere monumenten. Helaas is dat dit jaar op veel locaties niet mogelijk vanwege de maatregelen. Daarom nemen we u dit jaar graag mee op een exclusieve digitale rondgang langs mooie Gelderse parels. 

Open monumentendag online

Deze locaties zijn wel open:

Stroomhuis Neerijnen
Het Stroomhuis is op zaterdag 12 september en zondag 13 september van 11.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek. Het Stroomhuis is een schakelstation van de PGEM daterend uit 1951. Er is dit weekend onder andere een film te zien over het Stroomhuis en er kan een rondleiding door het gebouw gemaakt worden. Op zaterdag 12 september is er tevens een Open Podium in de buitenlucht. Het Open Podium is het tweede deel van de finale van de poëziewedstrijd ‘Bakens aan de Rivier’ met het thema 'Leven in vrijheid'. Kijk voor meer informatie op de website van Stroomhuis Neerijnen. Let op: reserveren is verplicht.
Website: www.stroomhuisneerijnen.nl

Kasteeltuin bij Huis Neerijnen
In de kasteeltuin bij Huis Neerijnen wordt zaterdag 12 september de jaarlijkse pompoenenmarkt gehouden. Op de markt worden diverse producten verkocht die uit de kasteeltuin afkomstig zijn, zoals appels, peren, diverse jams, chutneys, pompoen- en appeltaarten en natuurlijk een groot assortiment pompoenen. De markt is te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur.
Adres: van Pallandtweg 11, Neerijnen. 

Hernense molen
De Hernense molen is op zaterdag 12 en zondag 13 september geopend voor publiek. De molenaar is aanwezig om bezoekers te woord te staan en toelichting te geven. Afhankelijk van het weer zal ook het malen gedemonstreerd worden. Op zaterdag 12 september is de molen te bezoeken van ca. 10.00 uur tot ca. 16.00 uur en op zondag 13 september van ca. 12.00 uur tot ca. 16.00 uur. Er is een beperkt aantal bezichtingen mogelijk. Per half uur worden er twee rondleidingen gedaan voor elk twee 'gezinnen'. 
Adres: de molen ligt aan de zuidoost kant van het Hernense Bos, aan de Molenhoek te Hernen.

 

Locaties

Landgoed Waardenburg en Neerijnen

Meer info

Kasteel Hernen

Meer info