Op stap met schaapherder

Let op: Dit evenement is geweest.
5 augustus 2018

Zondag 5 augustus krijgt u de kans om een herder met schaapskudde en zijn honden aan het werk te zien. De boswachter neemt u mee naar de Loenermark waar de enige schaapskudde van Geldersch Landschap & Kasteelen loopt. De schapen gaan dagelijks met de herder de heide op en zorgen voor het onderhoud ervan. Tijdens deze excursie brengt u samen met de herder en zijn honden de kudde van 250 dieren vanaf de schaapskooi naar de heide. U ziet de herder aan het werk; u hoort zijn commando’s aan de honden en u ziet wat voor een geweldige hulp de honden voor hem zijn. Na een uur wandelen komt u aan op de heide waar de dieren meteen beginnen te grazen. Hier kunt u even rustig van de kudde genieten. Ook heeft de herder hier tijd om een en ander over zijn werk te vertellen. Daarna loopt u samen met de boswachter via een mooie route terug naar de parkeerplaats. Reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 09.30 uur. Duur: ca. 4 uur.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 8 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar .
Opmerking: neem zelf lunch en drinken mee voor onderweg.
Startlocatie: vanaf de parkeerplaats nabij de schaapskooi, gelegen aan het einde van de Droefakkers te Loenen (Gld). Routebeschrijving: A50 Arnhem-Apeldoorn. Afslag Loenen. In Loenen meteen na Hotel-Restaurant De Loenermark rechtsaf de Droefakkers op. Deze weg ca. 3 km afrijden.
Informatie: Herman Heskamp, tel. 06-16862394, Chris Holtslag, tel. 0313-653113 of Henry Kats, tel. 06-53435237.
Betaling: via Ideal, door te klikken op onderstaande reserveerbutton.

Gratis mee met de wandeling? Word dan nu donateur.

Reserveer hier uw kaartje

Locatie

Loenermark

Meer info