Oogstfeest

Let op: Dit evenement is geweest.
29 september 2019

Tijdens het jaarlijkse oogstfeest op zondag 29 september zijn op het binnenhof (h)eerlijke producten te koop van de makers zèlf: van groenten, fruit en honing tot wijn van Nederlandse bodem. Dit alles in een feestelijke sfeer met muziek, middeleeuwse ambachten  en in het kasteel ‘toevallige’ ontmoetingen met vroegere kasteelbewoners.

Oogsttijd in de moestuin
Het feest begint bij de historische moestuin van het kasteel zelf. September is de maand waarin vruchten rijpen en veel groenten van het land worden gehaald. De oogsttijd was vroeger een hele drukke periode. Zo veel mogelijk producten moesten bewaard worden voor de winter. Als al het werk is gedaan en het resultaat is goed, dan is het traditioneel tijd voor een oogstfeest. Hier wordt gepronkt met de mooiste producten uit de tuin.

Binnenhof vol kramen
Tijdens het oogstfeest kan de bezoeker de producten uit de boomgaard en moestuin kopen, soms verwerkt in een direct consumeerbaar product. Ook anderen, particulieren en bedrijven, zullen die dag hun oogst inbrengen: biologische wijnen, jams, chutneys, honingproducten, sauzen, kazen, azijn, biologisch vlees, schapenproducten, viltproducten, zeepjes en zo meer. Nieuwkomer dit jaar is Christian Weij de fermantitie-expert, verrot lekker! Ook de imkers van Doorwerth zullen natuurlijk niet ontbreken.

Praktische informatie
Markt en kasteel zijn geopend van 11.00-17.00 uur.
De toegang voor de markt kost € 2,00 per persoon en bezoekers mogen tegen gereduceerd (groeps-) tarief het kasteel bezoeken.
Kasteel is gratis toegankelijk voor donatuers en Museumkaarthouders, maar iedereen betaalt voor de markt.
Parkeren: € 2,00 per auto.

Locatie

Kasteel Doorwerth

Meer info