Nachtzwaluwexcursie

Let op: Dit evenement is geweest.
13 juli 2018

Rond nachtzwaluwen bestaan allerlei verhalen en mythen, die geen positieve eigenschappen aan de vogel toedichten. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het mysterieuze leven van de nachtzwaluw. Overdag zie je ze niet of maar zelden en 's nachts produceert de vogel vreemde geluiden. Wilt u meer weten over deze bijzondere vogel? De boswachter neemt u in de avond mee naar de Loenermark en wandelt naar het leefgebied van de nachtzwaluw. Een unieke kans, want normaliter is het gebied na zonsondergang niet toegankelijk. Reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 21.00 uur. Duur: ca. 2,5 uur, afhankelijk van de duisternis.
Deelname: € 7,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 2,50 p.p. op vertoon van een geldige donateurspas. De excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.
Opmerkingen: onze boswachters weten op welke plekken de nachtzwaluwen te vinden zijn, 100% garantie op het horen en zien van deze vogels kunnen we echter niet geven. Of ze zich goed laten horen en zien is mede afhankelijk van de weersomstandigheden, het blijft natuur. Neem een verrekijker mee en iets om op te zitten.
Startlocatie: vanaf de parkeerplaats nabij de schaapskooi, gelegen aan het einde van de Droefakkers te Loenen (Gld).
Routebeschrijving: A50 Arnhem-Apeldoorn. Afslag Loenen. In Loenen meteen na Hotel-Restaurant De Loenermark rechtsaf de Droefakkers op. Deze weg ca. 3 km afrijden.
Informatie: Herman Heskamp, tel. 06-16862394, Chris Holtslag, tel. 0313-653113 of Henry Kats, tel. 06-53435237.
Betaling: via Ideal, door te klikken op onderstaande reserveerbutton.

Met korting meewandelen? Word dan nu donateur.

Reserveer hier uw kaartje

 

Locatie

Loenermark

Meer info