Historische wandeling

Let op: Dit evenement is geweest.
21 augustus 2021

Dit landgoed met zijn delen Hoog en Laag Oorsprong is een mooi en gevarieerd gebied met o.a. bossen, akkers en waterpartijen. De boswachter maakt een reis door de tijd en vertelt over de geschiedenis van beide landgoeddelen. Water is bepalend geweest bij de ontwikkeling van De Oorsprong tot gerenommeerde buitenplaats. Waar heeft dit toe geleid? Wat stond er eigenlijk op het landgoed? Hoe krijgt men een historisch zwembad een beetje opgewarmd voor een iets minder frisse duik? En hoe zit het met het landgoed tijdens de slag om Arnhem in 1944? Allemaal vragen waar de boswachter een antwoord op heeft. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

  • Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
  • Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
  • Startlocatie: parkeerplaats langs de Rijn bij het Drielse Veer onderaan de Westerbouwing (Veerweg, Oosterbeek).
  • Informatie: Gerard van Kerkhoff, tel. 06-23218416 of Willen Hillen, tel. 06-13125429.
  • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande reserveerbutton. Doe dit tijdig want er is een beperkt aantal kaartjes.
Corona: voor deelname aan de activiteiten gelden naast de RIVM richtlijnen ook enkele deelnameregels, zodat iedereen veilig kan genieten van onze activiteiten. Lees de deelnameregels.

Reserveren

Wilt u gratis of met korting mee met de excursies? Word dan nu donateur.

Locatie

Landgoed Oorsprong

Meer info