Herfstvakantie geopend

Let op: Dit evenement is geweest.
17 oktober 2020 - 25 oktober 2020

In de herfstvakantie van 17 t/m 25 oktober staan de poorten van kasteel Ammersoyen alle dagen voor je open van 11-17u.

Ontdek het kasteel in de herfstvakantie op eigen gelegenheid. Tijdens je tocht door het kasteel zie je onder meer de torenkamers, de ridderzaal en het vrouwenverblijf. Via trappen in metersdikke muren bereik je de museumzolder waar de archeologische vondsten uit de gracht een beeld geven van 700 jaar geschiedenis. In de poortkamer kun je het replica pronkharnas van de hertog van Gelre en een film bekijken. Breng zeker ook een bezoekje aan de brouwkelder waar ooit het bier gebrouwen werd en de kerker in de grootste toren van het kasteel. 

Buiten speuren & spelen

Kom je op bezoek met je gezin? Doe dan aansluitend op het kasteelbezoek de Buiten Speuren & Spelen tocht. Een leuke manier om het kasteel bezoek te verlengen. 

Middeleeuwse Ontmoetingen

Op zondag 18 oktober is een bezoek aan Ammersoyen extra leuk. Je stapt dat terug in de tijd en ontmoet de middeleeuwse kasteelbewoners tijdens de Middeleeuwse Ontmoetingen

Koetshuis en terras

Horecagelegenheid Het Koetshuis op de voorburcht van het kasteel is ook geopend. Geniet er van een kopje koffie met gebak, een lunch of een lekkere versnapering. Bij mooi weer heb je vanaf het terras schitterend uitzicht op het kasteel. 

Datum: zaterdag 17 t/m zondag 25 oktober alle dagen geopend

Tijd: 11.00 - 17.00 uur

Reserveren: het is noodzakelijk door vooraf een e-ticket aan te schaffen. 

Adres: Kasteellaan 1, 5324 JR Ammerzoden

Informatie: ammersoyen@glk.nl

Locatie

Kasteel Ammersoyen

Meer info