Speciale openstelling!

Let op: Dit evenement is geweest.
5 augustus 2018

Op zondag 5 augustus strijkt de Sonsbeekmarkt neer in Park Zypendaal.
Sonsbeekmarkt is een streekmarkt en een buitenfeest waar je lekker en gezond je bijzondere inkopen kunt doen in de frisse buitenlucht.
Kijk voor meer informatie op www.sonsbeekmarkt.nl.

Speciaal voor de Sonsbeekmarkt opent Huis Zypendaal haar deuren voor publiek.
Onze kasteeldames- en heren zullen u warm welkom heten en u kunt op eigen gelegenheid genieten van de sfeervolle vertrekken. Het huis is tijdens de markt te bezoeken tegen een scherp gereduceerd tarief!
De interieurdecoratie van het huis is deels nog uit de 18e eeuw. Een voorbeeld is de bijzondere marmeren vloer in de gang, waarin een kettingmotief is ingelegd. De hoofdverdieping is ingericht met objecten van de oorspronkelijke inboedel. Daaronder is een collectie familieportretten van de familie Brantsen. Ook het legendarische 'Mannetje van de Zyp' is te zien, een beeldje van een jongen met een drinkkan.
De kasteelmedewerkers zijn voor deze dag speciaal in een mooie kostuum gekleed en kinderen kunnen een speurtocht door het huis doen. Na afloop ontvangen zij een mooie kleurplaat.

Er worden vandaag geen historische rondleidingen gegeven.

Tijd en datum: zondag 5 augustus, 11.00 – 17.00 uur (laatste toegang 16.00 uur)
Entree: volwassenen € 5,00 en kinderen t/m 18 jaar € 2,50. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en museumkaarthouders hebben gratis toegang.
Adres: Huis Zypendaal, Zijpendaalseweg 44, 6814 CL Arnhem. Meer informatie: tel. (026) 364 46 45 (via receptie kasteel Rosendael) of zypendaal@glk.nl.

Locatie

Huis Zypendaal

Meer info