AFGELAST Nacht vd Nacht

Let op: Dit evenement is geweest.
24 oktober 2020

Update coronavirus: In verband met de nieuwe maatregelen zijn de excursies van GLK voorlopig afgelast. Natuurlijk betekent dit niet dat je er zelf niet op uit kan gaan. Sterker nog, buiten zijn is goed voor lichaam en geest! Maar kies waar mogelijk een rustige locatie dicht bij huis en volg de richtlijnen van het RIVM. Op onze overzichtskaart vind je alle gebieden van GLK. Om maximaal te genieten van de herfst hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Geniet van de herfst en blijf gezond! 

Normaal gesproken is de Tongerense Heide na zonsondergang niet toegankelijk, maar voor de Nacht van de Nacht wordt een uitzondering gemaakt. De boswachters nemen je mee op stap door het donker. Beleef hoe de omgeving verandert als de nacht begint te vallen. De Tongerense Heide ligt ver van verkeerswegen en dorpen en is één van de stilste en donkerste gebieden op de Veluwe. Grijp de kans om in het donker in stilte door het bos te wandelen en zonder te verdwalen weer thuis te komen! Wanneer er geen wolken zijn wordt het extra bijzonder: grote kans dat we dan de Melkweg kunnen zien.

Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

 • Tijd: start om 19.30 uur. Duur: ca. 2 uur.
 • Deelname: 8,00 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 3,00 euro p.p. op vertoon van een geldige donateurspas. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.
 • Opmerking: stevige wandelschoenen worden aangeraden. Bij harde regen, storm of mist gaat de wandeling niet door.
 • Startlocatie: Parkeerplaats Geldersch Landschap & Kasteelen aan de Boerweg dichtbij (ca. 100 m) kampeerboerderij Berghoeve, Veenweg 9, 8162 RJ Epe.
 • Informatie: Aleid Bosch, tel. 038-3769482 en Tjalling van der Zee, tel. 06-20163760.
 • Reserveren en betalen: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande reserveerbutton. Betalen kan via iDEAL of creditcard.
Coronaregels
We kijken ernaar uit je weer te verwelkomen bij onze excursies. Uiteraard hebben we deze zo goed mogelijk aangepast om de kans op verspreiding van het coronavirus te verkleinen. Voor deelname aan de excursies gelden naast de richtlijnen van het RIVM ook enkele deelnameregels, zodat iedereen veilig kan genieten van het verhaal van onze educatief boswachters. Belangrijke deelnameregels:

 • Deelnemen kan alleen door vooraf online een ticket te kopen. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk.
 • Kom niet bij verkoudheidsklachten of griepverschijnselen. 
 • Volg altijd de instructies van de boswachter.
 • Volg tijdens de excursie de hygiëneregels van het RIVM.
 • Houd 1,5 meter afstand tot deelnemers die niet tot uw huishouden behoren. Schud geen handen en vermijd fysiek contact. Loop op smalle paden achter elkaar en hou rekening met tegemoet komende wandelaars.
 • Laat ondersteunende materialen (zoals bijv. verrekijker of loepje) niet van hand tot hand gaan.

AFGELAST

Met korting mee met de wandeling? Word dan nu donateur.

Locatie

Tongeren

Meer info