Moeflonexpeditie

Let op: Dit evenement is geweest.
22 augustus 2018


 
 
Op het Wekeromse Zand loopt een populatie van zo’n 60 moeflons. Zij worden ingezet voor het in stand houden van het levende zand op de zandverstuiving. Weinig Nederlanders hebben het kleine, harige dier met de indrukwekkende, gedraaide hoorns in het wild gezien.  De reden daarvoor is dat dit wilde schaap zeer schuw is, een goed gehoor heeft en zich overdag – ook al vindt hij zijn voedsel op de heide - het liefst in een bos schuil houdt. Bovendien zijn er nauwelijks 250 van in Nederland. De boswachter gaat samen met u op zoek naar deze dieren. Reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 07.30 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: € 5,00 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. De excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar (stilte nodig).
Opmerking: het is in dit gebied niet toegestaan om honden mee te nemen.
Routebeschrijving: vanuit Ede na ca. 3 km op de tweede rotonde bij Steakhouse Amadeus afslag links en direct weer (schuin) rechtsaf richting Wekerom (= Wekeromse weg). Langs tuincentrum De Driesprong (a/d rechterhand) na 2,5 km linksaf bij ANWB paddenstoel nr.
203337/001 = de Immenweg. Na ca. 50 m rechtsaf. U passeert rechts de voormalige vuilstortplaats; links is een raster. Na ruim 1 km is links de parkeerplaats. Let op de gele richtingpijlen. Vanaf Wekerom na ca. 2,5 km rechtsaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001
= de Immenweg. Verder zoals hiervoor. Aan de Wekeromse weg staat aan beide zijden vande weg voor de afslag naar de Immenweg een aanwijsbord van Geldersch Landschap & Kasteelen.
Startlocatie: De parkeerplaats aan de oostzijde voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom.
Informatie: Anita Leeuwis, tel. 06-24594294 of Wiebe Verbaan tel. 0318-611947.
Betaling: via Ideal, door te klikken op onderstaande reserveerbutton.

Gratis mee met de wandeling? Word dan nu donateur.

Reserveer hier uw kaartje

Locatie

Wekeromse Zand

Meer info