Kinderworkshop animatie

Let op: Dit evenement is geweest.
16 augustus 2018

Kom naar kasteel Hernen en waan je voor een middag een echte animatiekunstenaar. Onder leiding van docent Niek Michel ga je aan de slag met het maken van je eigen animatie. Je laat je hierbij inspireren door het werk van kunstenaar Robbie Cornelissen (1954). Momenteel is zijn indrukwekkende animatiefilm van de Slag om Hernen te bewonderen op de zolder van het kasteel. Maar wist je dat die Slag nooit heeft plaatsgevonden? Dat heeft de kunstenaar gewoon zelf verzonnen. Want in een animatie is alles mogelijk. Klik hier voor een voorproefje van de film.

Natuurlijk gaan je eerst het kunstwerk bekijken. Vervolgens ga je aan het werk met je eigen animatie die je maakt met zelfgemaakte foto’s. Gebruik net als kunstenaar Robbie Cornelissen je verbeelding en laat je mooiste fantasieën werkelijkheid worden! Het laatste kwartier van de workshop bekijken we gezamenlijk alle gemaakte animatiefilms, samen met je (groot)ouders.

Let op: vooraf reserveren voor deze activiteit is noodzakelijk. Er is beperkt plek, dus meld je snel aan. Mocht de activiteit niet doorgaan door onvoldoende deelname, dan wordt je daarvan op de hoogte gesteld en krijg je je geld retour.

Datum: donderdag 16 augustus
Aanvang: 14.00 (duur ca. 2 uur)
Leeftijd: v.a. 6 jaar

Deelname: kinderen € 8,- p.p. inclusief kasteelbezoek en gebruik camera en statief
Museumkaart kind € 3,- (op vertoon van kaart)
Kinderen donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 3,- (op vertoon van kaart)

Koop hier je kaartjes voor de workshop animatie VOL=VOL

!Zelf meenemen: een USB-stick. Hierop kun je je film mee naar huis nemen.

Adres:
Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, 6616 AH Hernen

Informatie: kasteelhernen@glk.nl

Het werk van Robbie Cornelissen is onderdeel van Een zacht geruis. In alle 7 opengestelde kastelen van GLK is t/m 31 oktober hedendaagse kunst te zien, geïnspireerd op de locatie. Klik hier voor meer informatie over het project en het werk in kasteel Hernen.

Locatie

Kasteel Hernen

Meer info