Agapanthusmarkt

Let op: Dit evenement is geweest.
21 juli 2018

Agapanthus- en kasteeltuinmarkt.

Kwekers van deze bijzondere kuipplant komen met hun planten, de op Rosendael reeds aanwezige agapanthuscollectie versterken en bieden ook hun planten te koop aan! Daarnaast zijn er informatiesessies over de verzorging en kan men tijdens deze dag ook andere planten, streekproducten, ansichten, antiek en curiosa en topkwaliteit tuingereedschap kopen. Geniet van de mooie vertrekken van het kasteel en ook het park is een bezoek waard!

In de Torenzaal van het kasteel verzorgt de historische dansgroep, de Wolves’ Grove Regency Dancers uit Wolfheze,  dansdemonstraties op muziek en in kleding uit de tijd van Napoleon en Jane Austen. Ze nemen de bezoeker aan het kasteel graag mee terug in de tijd, terug naar begin 1800. De tijd dat Nederland eerst door Napoleon werd ingelijfd en in 1813, dus tweehonderd jaar geleden,  weer een onafhankelijk koninkrijk werd. Dansen was toen erg belangrijk. U zult tijdens een van de demonstraties van de “Wolves’Grove Regency Dancers” zien dat de dansen, in onze moderne ogen, verre van lijfelijk zijn. Maar voor die periode was het vastpakken van een gehandschoende hand al het summum van intimiteit in het openbaar! Op deze dag zullen de “Wolves’ Grove Regency Dancers” vier dansdemonstraties geven in de Torenzaal van Kasteel Rosendael. U kunt daar om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur plaatsnemen en genieten van de dansen die uitgevoerd worden in prachtige historische kostuums.

Tijd: tussen 11.00 – 17.00 uur (doorlopend).
Kosten: volwassenen € 5,00. Bezoek kasteel, meerprijs € 5,00. Donateurs GLK en museumkaarthouders  € 5,00. Kasteelbezoek gratis voor donateurs en museumkaarthouders.
Adres: Kasteel en Park Rosendael, Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal.
Informatie: tel. (026) 364 46 45 of rosendael@glk.nl.

 

Locatie

Kasteel Rosendael

Meer info