Cannenburch Bed

In een slaapkamer van het Vaassense kasteel Cannenburch staat een 18de-eeuws bed, waarvan er nog maar weinig zijn. Het is kwetsbaar en om het te kunnen behouden moet het gerestaureerd worden.

Het restauratieproject

Restauratie van een historisch bed is specialistisch werk, dat veel tijd en aandacht vraagt van professionals. Alle houten delen zijn naar houtrestaurateur gegaan. Textielrestauratoren werkten aan de lambrequins in hun eigen ateliers.

Lees het blog van: textielrestaurator Josien Verdegaal.

Bijzonder aan deze restauratie was dat er ook vrijwilligers werden ingezet. Een groepje textielvrijwilligers heeft maandenlang eens per week onder professionele begeleiding op kasteel Cannenburch gewerkt. Met veel toewijding zorgden zij steekje voor steekje voor het behoud van de gordijnen.

Het grootste gedeelte van het omvangrijke herstelwerk afgerond en te zien tijdens een bezoek aan het kasteel. 

Online lezing Hemelbed

Restauratie 1e fase

Kasteel Cannenburch

Het huidige kasteel Cannenburch in Vaassen (op de Veluwe) is gebouwd op de restanten van het middeleeuwse kasteel, dat door de legendarische Gelderse veldheer Marten van Rossem was gekocht. Het ligt in een prachtig oud parkbos met weilanden en vijvers.

Het kasteel is geregistreerd museum en ingericht met schilderijen, porselein, meubels en andere gebruiksvoorwerpen. Het midden van de 18de eeuw vormt de grootste bloeitijd van de Cannenburch.

Bezoek kasteel Cannenburch.